Динамичен като личност, Владимир Кременлиев от HP Inc. e с разностранни интереси – фотография, пътуване, кулинарство, психология и себеопознание… Последното го запалва и по темата Growth Mindset – от една година е сертифициран да провежда обучения по темата вътрешно в HP. Това ще бъде и темата му по време на форума „Професиите на бъдещето“ на 6 ноевмри в МВБУ – София.

JA: Growth mindset е начин да успяваме. В кои случаи може да ни бъде полезен fixed mindset?

В.К.: Като начало никой не е 100% едното или другото. Всеки има ситуации, в които е едното или другото. Роля номер едно на мозъка ни е да ни пази живи и здрави в безопасност. И точно тук идва ползата на fixed mindset – в случаите на физическо самосъхранение и оцеляване той е полезен.

JA:  Ти кога и как се запозна с концепцията за прогресивното мислене и претърпя ли лично и твоят начин на мислене промяна?

В.К.: Запознах се преди около 5 години, чрез НР. Тогава погъделичка любопитството ми и реших да опитам. Повечето опити доведоха до добри резултати, а и аз самият преминавах през огромна лична промяна.  Прочетох и книги по темата и така започнах да го прилагам, като нагласата към света. Защото growth mindset може да обхване всеки един аспект от живота ни.  

JA: Назови професия на бъдещето, която съвсем не съществува в момента, но твоята фантазия си я представя след 5 или 10 години?

Creative-ator или Креатив-атор. Мисля, че един от най-големите проблеми на обществото и индустрията днес е креативността. Липсват хора с луди и смели идеи, хора които не ги е страх да се прицелят в Луната, хора които не се страхуват, че идеята им би се провалила или би била отхвърлена. Хора, които не се страхуват да бъдат себе си! И точно това би правил един Креативатор – ще измисля луди нови идеи, продукти, услуги, подходи, стратегии и какво ли още не, докато големите компании ще се опитват да ги реализират.

 

Не пропускайте да се регистрирате за форума ТУК!