Лектори

Тук ще намерите кратка информация за тазгодишните участници във форума.

Владимир Кременлиев

Регионален мениджър продуктови услуги, HP Inc. Bulgaria 

Владимир Кременлиев е на 32 г. и работи за НР Inc. в последните 7 години. В момента е на позиция Регионален мениджър продуктови услуги. Динамичен като личност с разностранни интереси – фотография, пътуване, кулинарство, психология и себеопознаване. Последното го запалва и по темата Growth Mindset – от една година е сертифициран да провежда обучения по темата вътрешно в компанията.

Миглена Узунова-Цекова

Старши директор „Човешки ресурси“, А1

Миглена Узунова-Цекова е старши директор „Човешки ресурси” и член на лидерския екип на А1 България от 2016 г. Има 20 години опит в сферата на човешките ресурси, като през последните 12 ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекома. Притежава магистърска степен  по Английска филология от Софийския университет “Св. Климент Охридски“. Има редица специализации, сред които „Стратегическо управление на човешките ресурси“ в Cornell University, Ню Йорк. Наскоро завършва и коучинг програма за лидери на Columbia Business School. Печели приза HR мениджър на годината на Годишните награди на БАУХ 2016 г. От март 2019 г. е председател на новия Управителен съвет на Българската асоциация за управление на хора.

Вера Петканчин

Оперативен директор, Джуниър Ачийвмънт България

Вера има богат опит в създаването на концепции за проекти и управлението на проекти в сферата на образованието по предприемачество, опазването на околната среда и връзките между тях. Автор е на учебно съдържание по зелено предприемачество и на изследвания и публикации в сферата на предприемачество в планинските региони, използване на смесено обучение в преподаването на зелено предприемачество и др. Съосновател е на дъщерната компания на JA Bulgaria – The Edge: R&BD.

Милена Стойчева

Изпълнителен директор, Джуниър Ачийвмънт България

Милена Стойчева е предприемач, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България и гостуващ професор по иновации и предприемачество към Европейския институт за иновации и технологии. Мисията на Милена е да популяризира ползите от предприемаческото образование сред обществото, да подкрепя младите хора да развиват талантите си и сами да градят своето бъдеще.

Милена има повече от 20 години опит в международни организации и компании. Била е председател на Глобалния съвет на страните-членки на Джуниър Ачийвмънт Уърлдуайд (JA Worldwide) и старши експерт на тема висше образование към Джуниър Ачийвмънт Европа.  Съосновател е на дъщерната компания на JA Bulgaria – The Edge: R&BD.

Бранимира Нешовска

Ръководител Човешки Ресурси за България, Унгария, Сърбия и Хърватска, HP Inc. България

Бранимира Нешовска е в компанията от януари 2008 г., стартирайки като Специалист Човешки Ресурси (HR Generalist). От септември 2015 г. поема ролята на Ръководител Човешки Ресурси за България и Унгария, а от ноември 2018 г. и за Сърбия и Хърватска.

Експертизата на Бранимира включва управление на таланти, обучение и развитие, коучинг, ангажираност на служителите, вътрешни комуникации, политики и т.н.

През тези години тя е натрупала ценно ноу-хау в различни области и играе важна роля за това отдел “Човешки Ресурси” да бъде позициониран като стратегически бизнес партньор.

Бранимира притежава професионална бакалавърска степен от Медицински колеж, София; Диплома за квалификация по компютърна обработка на информацията от УАСГ; Сертификат за професионален мениджмънт, Open University, UK; Университетски степени по Управление и Администрация и Управление и развитие на Човешките ресурси от Нов Български Университет.

Мария Темелкова

Manpower Bulgaria

Мария Темелкова е завършила магистратура по Бизнес Администрация в Graduate School of Business, Central European University, Budapest. Последните 13 години Мария работи в Менпауър България.

Тя е заемала различни позиции през този период, започвайки, като консултант подбор и достигайки до управление и мотивация на екипи от консултанти в сектори ИТ, финанси и аутсорсинг. Сред най-успешните проекти, реализирани с помощта на екипите управлявани от нея, са изграждането на пет от големите центрове за обслужване на клиенти в София. За някои от тях са привличани успешно хора и от други европейски страни за проектите в България.

Опитът на Мария включва и управленско консултиране, реализирането на различни проучвания и стратегии на компании, стартиращи и развиващи бизнес в България.

Мариана Тодорова

Футуролог и изследовател, БАН 

Мариана Тодорова е доктор по футурология и изследовател в Института за обществата и знанието към БАН. Била е народен представител в 43-то НС. Има специализации в Харвард Кенеди Скуул, Държавния департамент на САЩ и Китайската академия за управление. Представител на глобалния Тинк танк: „Милениум проджект“ в България. Участва в множество конференции по футуристика. През юни излезе първата й книга: „Future studies and counterfactual analysis. Seeds of the future“ в САЩ съвместно с американския футуролог Теодор Гордън, един от инженерите на модула „Аполо“, кацнал на Луната.

Тодорова е създател и на блокчейн платформа за постигане на консенсус и взимане на решения.

Горан Йорданов

Директор бизнес развитие за Източна Европа за Швейцарската Образователна Група

Горан Йорданов е експерт по продажби и маркетинг с повече от 9 години опит в тази сфера, като се издига от регионален мениджър до директор бизнес развитие за Източна Европа за Швейцарската Образователна Група. Освен в продажбите, г-н Йорданов има опит в хотелиерския мениджмънт, като е работил с различни 5-звездни вериги в 6 държави. Именно в тази сфера е и образованието на Горан, той има бакалавърска степен от DeVry University в САЩ и магистратура от Cesar Ritz Colleges, Швейцария, като по време на следването си успешно публикува статия и прави проучване по темата за емоционалната интелигентност сред управители на хотели. Г-н Йорданов има участия на различни форуми и е гост лектор по темата както в България, така и в Швейцария, Казахстан и Украйна.

 

Боян Христов

Мениджър обучение и развитие на глобални проекти в Общото застраховане на AIG

Боян Христов има повече от 6 години опит в сферата на обучение и развитие. Последните 5 от тях прекарва в Експертния център на AIG в гр. София. Там Боян се занимава с воденето на различни курсове по професионално развитие, както и с разработката на глобални програми за обучение на колегите си от Общо застраховане, които към момента наброяват около 30 000 души. 

От началото на своята кариера в AIG, Боян е активен член на Комитета за ангажираност на служителите, като от юни 2016 г. е негов председател. Комитетът работи активно в 3 направления: Спорт и здраве, Събития и Корпоративна Социална Отговорност. КСО също така е основна част от културата на AIG и Боян ще сподели добрите практики и опитът му през годините.

Албена Колячева

Нестле

Албена Колячева има повече от 10 години опит в хранителната индустрия в Нестле – водеща компания в производството на храни. В момента отговаря за стратегическото развитие на група продукти с марката MAGGI® и маркетинга на бранда в Югоизточна Европа – България, Румъния, Сърбия, Косово, Северна Македония, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Албена е професионалист с изявени интереси в сферата на маркетинга, като експертизата й е в създаването на маркетингови стратегии и изграждането на бранд. Тя се отличава със силно развити лидерски умения и отговоря за работата на мултифункционални екипи. Движена от вътрешна мотивация и желание да обогатява обхвата на своите компетентности, Албена допринася за създаването на максимална стойност за организацията и себе си.

Катя Йорданова

Маркетинг директор на Международно Висше Бизнес Училище

Катя е с дългогодишен опит в дигиталния маркетинг и професионални интереси в трансформацията на потребителските нагласи. Като своя мисия и предизвикателство приема наложителната промяна в образователната система и дигитализирането на учебните процеси.

Разработването на нови стратегии за образование въз основа на най-съвременните бизнес модели за обучение на генерация Z.

Богомила Трайкова 

Вдъхновилница Meantime

Богомила е човек с две професии. Тя е консултант и анализатор в сферата на устойчивото развитие и зелената енергетика през деня, а в междувремието се отдава на креативната си кариера, в която се занимава със социално значими проекти и твори.

Завършила е Зелен мениджмънт, енергетика и устойчиво развитие в най-престижната за това в света специалност в Bocconi, Италия.

Основател е на Вдъхновилница Meantime, платформа за създаване на култура на доброта и отзивчивост, където променя света чрез думи и анонимни писма.

Друг неин проект за рециклиране на коприна и сребро е сред малкото селектирани за втори етап на престижния конкурс Dubai Innovation Impact Grant.

Keith Kelly

Educator

Keith е автор на отличени с награди учебни материали, преподавал, обучител на педагози и консултант в сферата на CLIL (Content and Language Integrated Learning).

Keith е координатор на мрежа от над 3500 учители в цял свят с интерес към CLIL, която се казва Forum for Across the Curriculum Teaching. Собственик на Anglia School – училище, което работи с CLIL програма, което се намира в Пловдив и често може да го намерите да сервира кафе в кафенето на училището – Anglia Cafe.

Калоян Димитров – Ballan

Певец, танцьор, актьор и влогър

Калоян e на 27 години. Родом от Попово. Днес живее в София. Певец, танцьор, актьор и влогър, известен под псевдонима Ballan. По образование е програмист, но не е работил и ден по специалността си.

Казва за себе си, че е модерен селски човек и от малък познава и обича селския труд. Смята се за „атрактивен, супер амбициозен и изключително позитивен“.

Преди 7 години се научава да танцува перфектно, гледайки клипове в интернет. В момента той е един от най-популярните младежи в България. Има над 300 000 последователи в социалните си мрежи.