Миглена Узунова-Цекова има повече от 15 години опит в управлението на човешките ресурси. Като председател на БАУХ и директор ЧР на А1 България, е навярно най-подходящият спийкър на тема „Кое дава смисъл на работата ни“.

Ще я видите на сцената на форума „Професиите на бъдещето“ на 6 ноември, а сега ви я представяме тук, в кратко интервю за JA медия.

 

JA: Работата със смисъл не е ли често работата, която води и до професионално прегаряне?

М.У.: Важно е човек да открива своя смисъл във всичко, което прави, независимо дали става дума за работа, хоби, лични взаимоотношения или друго. Разбира се, колкото повече са отговорностите в работата, толкова по-голяма е опасността от професионалното прегаряне, но аз лично вярвам, че именно смисълът и усещането за удовлетвореност от реализираните проекти и задачи, ни спасява от него.

 

JA: Кое зарежда теб да бъдеш пример и вдъхновение и за останалите – начело си на БАУХ, както и в А1 България оглавяваш ЧР?

М.У.: Зареждат ме хората – всеки със своята индивидуалност, цели, амбиции, очаквания.  Да намериш правилния подход към всеки един, да откриеш най-доброто в тях и да ги вдъхновиш за успех е сериозно предизвикателство за всички съвременни лидери. А когато успявам не само чрез собствената си работа, но и чрез хората, с които работя, това вече е истинско вдъхновение.

 

JA: Назови професия на бъдещето, която не съществува все още, но твоята фантазия си я представя след 5 или 10 години?

М.У.: Твърде вероятно е скоро да имаме киберархитекти. Градовете, в които живеем, стават все „по-умни”. А1 България предлага редица IoT решения, в които много устройства си комуникират помежду си. Цялата тази свързана информация ще трябва се управлява по определен начин, за да имаме наистина ефективно функциониращи умни градове.

Не пропускайте да се регистрирате за форума ТУК!