Кийт Кели е автор на отличени с награди учебни материали, преподавал, обучител на педагози и консултант в сферата на преподаването на предмети като география, история, биология и другите в училище на чужд език (CLIL, Content and Language Integrated Learning).

На сцената на „Професиите на бъдещето“ той ще говори за образование с мисия и ще сведе до практическото ниво на училище с мисия.

Нямаме търпение, а междувременно ви представяме Кийт в кратко интервю за JA Media.

 А вие, след като го прочетете, направете своята регистрация за форума ТУК

 

JA: Какво отличава училищата с мисия от тези без изявена такава?

К.К.: Училището с мисия според мен поставя учениците в центъра на учебната програма, вместо да подчини процеса изцяло на зададената от образователното министерство програма в съответната страна.

JA: Кое е най-ценното послание, с което според теб трябва да си тръгват от училище 12-класниците?

K.K.: Бих ги посъветвал – като завършите училище, помислете бързо какво е липсвало във вашето образование, на какво не сте били научени там, което е ценно. Попитайте защо не са ви научили на тези неща и поискайте те да станат част от програмата за следващите випуски – в тях може един ден да са децата ви.

JA: Назови професия на бъдещето, която съвсем не съществува в момента, но твоята фантазия си я представя след 5 или 10 години?

K.K.: Представям си общината да е организирала услуги като: човек, който помага с грижата за хора или животни в един квартал, градски градинар, от чиято градина може да си откъснеш безплатно ябълка или домат например, услуга експресно построяване на улични съоръжения, експресно реставриране на улиците.

 

Не пропускайте да се регистрирате за форума ТУК!