Боян Христов от AIG е най-важно да бъде точен. Когато му изпратихме въпросите за блиц интервюто, той ни върна отговорите в подточки и почти ден по-рано от посочения срок. Прочетете за него повече ТУК и елате да го видите и на сцената на „Професиите на бъдещето“, защото той удържа на обещанията си и ще ни запали за мисията възможна: кауза в бизнеса. 

Ако още не сте, запазете своето място за форума сега.

 

JA: Какво означава за теб да имаш кауза? Коя е твоята кауза извън каузите, зад които заставаш в работен контекст?

Б.Х.: За мен, да имам кауза означава, че когато съм видял смисъл и нужда да помогна на някой – било то фондация или човек на другия край на страната, няма какво да ме спре.

Трудно е човек да разграничи личните си убеждения и каузи, без да пренесе част от тях на работното място. Аз съм краен привърженик на даването на личен пример. Това за мен е начинът, по който може да засвидетелстваш своята подкрепа за дадена кауза и да имаш последователи. Ето защо в борбата ми за по-чист въздух в столицата и активния начин на живот, ходя на работа с личния ми велосипед около 9 месеца в годината. Дъщеря ми кара тротинетка до детската градина всяка сутрин заедно с мен.

 

JA: Кой е любимият аспект от работата ти? 

Б.Х.: Моята работа има много аспекти, както и аз имам много роли в компанията. Бих казал, че най-любимият ми аспект от работата, който никога не бих жертвал, е връзката с хората.

 

JA: Назови професия на бъдещето, която не съществува в момента, но твоята фантазия си я представя след 5 или 10 години?

Б.Х.: В наши дни все по-трудно става изграждането и развиването на взаимоотношения с другите. Според мен една от професиите на бъдещето е хора с висока Емоционалната интелигентност (EQ) да учат роботи как да комуникират ефективно, да умеят “да влизат в обувките на другите”, да преодоляват по-лесно предизвикателствата и да се справят с конфликтни ситуации. Все качества, които за жалост липсват в днешно време при немалко хора.

 

 

Не пропускайте да се регистрирате за форума ТУК!